Tuesday, 13 October 2009

Cerita sengal ~ versi pecah perut

Kisah dua hari lepas ; dialog antara Anis dengan papa

Anis : Esok Anis nak pegi skolah, taknak pegi rumah umi
Papa : Tahun depan lah papa hantar Anis skolah
Anis : kenapa kene depan, tak boleh skolah blakang?

Papa & Mama ~ serentak gelak...







*************************************************

Kisah terjadi pada hari Isnin... lebih kurang jam 9.30 mlm...

Kitorang sekeluarga pegi le ke satu kedai barang eletrik utk survey harga barang.

Kejadian pertama ; bahagian aircond

Aku : Yang mana satu aircond yang bagus??
salesman : Yang ni kak, ada ironizer skali.... bla bla bla...
Hubby : Nak tanyalah, kalau kita dah siap pasang powerpoint dan wirering, kos pemasangan sama ke ada diskaun?
Salesman : Stakat ni tak bleh redeem point lagi bang, blom promotion.
Aku dgn hubby : (sama2 tercengang & sambil blah dari kawasan tu ~ sah budak ni tak faham soalan)

Kejadian kedua ; kat bahagian kipas plak. Untuk peringatan, kami masih kat kedai yang sama, dan salesman tu masih setia melayan kami. Lepas belek2 dan compare harga, so kitorang decide le nak beli satu kipas tu...

Hubby : Kalau saya nak beli kipas ni, berapa besar dia punya kotak? Saya bawak kereta kecik ajer.
Salesman : Berapa besar ye? kejap ye...

(sambil berlalu seketika, ingatkan dia pegi ambik kotak, rupanya dia datang dengan pita pengukur)...

Salesman : berapa lubang ye ?
Hubby : Lubang apa?
Salesman : Bla bla bla (dengan semangatnya dia bercerita...) abang kene bincang dgn kontraktor lah...

Hubby aku pun layan le dia punya penerangan, waktu tu aku dah tak bleh tahan nak gelak, terus pusing dan jalan ke bahagian lain. keluar ajer dari kedai tu ktitorang bantai gelak tak hengat...



Apa punya salesman le, lain ditanya lain yang dijawab. Dush!!

6 comments:

ryani said...

ini mcm org pun ada?? hhehehhe

Fateen said...

mmg sengallah... tp kan bila tgk gambar anis kat bawah tu mmg sesuei ngan story..

hheehehe.. gee, moral of story kena listen betol2 apa yg org ckp.. camna leh jadik salesman tu ;-)

luthfil07 said...

salesman tu terlebey makan kueh raya le tuh.... hehehe

dilaOHdila said...

salam gee...
lawak lak salesman tu (he he he)
kakak anees pun pandai buat lawak jugek
kejap dah nak skolah tuh

** Gee sehat ke
ni musim openhouse lagi
sabtu ni deepavali pulak kan gee
cuti tak gi mana ke

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh....tegelak2 lieya tau..suke aksi dush anis tuh...kiut

gadis sepi said...

COMEL NYE