Tuesday, 3 February 2009

Dari Kelantan ke Johor

Alhamdulillah ... kami sekeluarga dah selamat tiba ke rumah kami... perjalanan yang jauh dari Kota Bharu... both girls baik ajer sepanjang perjalanan... Kak Anis dah naik pangkat jadi co-pilot...

Aina dah ready nak mulakan perjalanan jauh

Jangan lupa pasang tali keledar
Asyik tengok pemandangan luar
Kak Anis pun dah ready dengan bantal pink

Pantang Aina bangun ajer dr carseat tu, kak Anis cepat2 ambik turn

Kami singgah bermalam kat Kuantan... rumah uncle AnisAina... Anis seronok sangat nak jumpa cousin dia, Husna... kak Husna tahun ni masuk darjah 1. Masa kat rumah Husna, Anis sempat blajar kayuh basikal... dah pandai sket2 kayuh... skrg Anis sibuk mintak papa belikan basikal plak
'
Nanti papa beli beskal utk kak anis, boleh??'

Ni lah kak Husna , tuan rumah a.k.a tuan beskal


Malamnya, kami menjamu selera kat New Horizon... agak esclusive tempatnya... banyak meja yang dah penuh, nasib baik ada satu meja kosong ... dapat jugak merasa masakan kat situ... memang best.... dengarnya kat KB ada satu cawangan Horizon ni... nanti balik lagi skali boleh lah cuba yang kat sana plak


Sementara makanan sampai,apa kata pose dulu....



Aina maintain... good girl... bolehlah mama menikmati
kesedapan masakan kat sini

Esoknya ... pepagi lagi bertolak... sambung balik perjalanan ke Johor. Dua2 anak mama ni bagus ajer.... Menjelang tengahari dah sampai kat rumah. Masuk aje kat rumah... Anis tak tunggu lama... mulakan aktivitinya... apa lagi kalau tak pasang dvd & sepahkan toys.


Melepas rindu pada menan2 nya

Aina tengok ajer gelagat kakak
besar skt lagi Aina boleh join kak Anis me'nyelerakkan' rumah


Sambil main, kita dancing... ewah.....


Boring lah tak bleh join... Aina tido jelah lagi bagus


The End....

11 comments:

ryani said...

wah dah abih la tempoh berpantang...lps ni leh lps gian mkn puas2..ehheh
anis nmpk slim sikit..aina dah makin bulat :D

Puan Gee said...

nampaknya gitu lah...
ada lagi yg nak kene pantang huhu...
camner tak slim... anis sbk jg adik... aina bulatlah sbb ramai tukang gentelnya

azie(mama auni& erin) said...

salam akak
mmg kita pernah sua di fp..akak pun dah tukar ke blog yer...wah dah dapat bby..samalah ngan azie dua2 girl akak...

izuan murat said...

haah la slim anis..rajin jge adik yer? kak long yg bagus ni! rambut anis pon dh pjg mengurai tu, cantik! ckp mama xpyh potong, sbb anis nk ikat rmbt! xmacam zahin..:D geram je tgk aina tu k gee, mmg bulat, makin cute! kak gee start keje bler?

Puan Gee said...

re :
azie ~ ha'ah sama la kita....mungkin lain tahun nak dpt boy plak ;)

izu ~ rmbt tu skali fikir nak potong aje... tp nak tunggu panjang balik mau berzaman plak... nak srh ikat mau guna psikologi la jgk... skrg ni kalau dia taknak ikat kt ckp tak blh kiss aina...trs dia bg kpla dia

aimi @ kamalina said...

jaunya perjalanan...harus ada tmpt utk transit..cam biras akak la..kalau dari JB nak balik t'ganu, mesit dia singgah pahang dulu (rumah MIL)...esok baru continue... gee, kat Johor tu kat mana???

eija28 said...

kak gee dah abis pantang yerk....wah mesti slim semula kan?anis baguslah jaga aina yerk....eija sabtu nie insyallah blk kelantan kak...nak hantar my MIL kat sana....dia dok umah eija sebulan gak mase hubby takder g JEPUN hari tu....

Syasmeen said...

ye lah kena byk kan sabar tinggal umah adik bradik nih betul tuh time anak2 bergaduh lah yg tension ckit anak meen yg sulung tuh airiena nakal sgt ada je gaduhnya nama pun bdk2 kan...tp sepupu nya pun suka sakat2 & usik dia suka dgr airiena menaghis heheheh...insyallah kalu kelik klate nanti ada ms kita leh jumpa kat kl pun blg gak gee kl kat ner?..ada no tel

niza et sofia said...

Salam Gee,
apa kabar?
Dah balik Johor ye... Aina makin montel lah :) Anis lak rambut nya dah panjang & cantik. Pas ni Gee nak masuk kerja ka?
re: Hari dah stop snowing... meltdown pulak. Betul lah lepas ni mesti jadi lecah & kotor... tu yg tak best ni hehehe.

jeff said...

>> kira jauh juga perjalanan tu...
>> rasanya kurang kurang mahu 7-8 jam tu...

lieya_latif said...

fuh timur vs selatan....seb baik singgah tdo n rehat dulu...kalo tak mau sengal pinggang dok dlm kete .....he hehehe

comel laa aina....suke tgk die....sangat tembam.....anis pun makin pndai posing...cute!!!

mmg lega kalo dah abis pantang.....dah le 'bebas' he he hehe