Sunday, 15 February 2009

Weekend kami

Minggu nie kami takde ke mana2... hubby out station jadi ni kira 1st time lah kami duduk bertiga...

Nak jadi cerita.. malam pertama hubby takde... tetiba ajer black-out... bila tgk kat luar... semua gelap-gulita... maknanya satu taman lah takde karen... nsb baik ada lilin dan lampu picit pun dah isi bateri baru... waktu tu anak2 aku dah tido... jadi deorang takde apa2 respon lah bila tetiba gelap... waktu black-out tu pun dah 12 a.m.... lepas pasang lilin apa nak buat lagi.... sambung titon lah....

Hari Sabtu plak... kami menerima kunjungan Fateen, D&D n hubby yang br balik dr hospital tgk mak Fateen yg br lps operation. Rmh mak Fateen ni kat Pontian jer... jd kalau nak ke Hosp. Sultanah Aminah tu mmg nak kene lalu area rmh kitorang. Thanks Fateen sudi singgah... sorrilah ... jamu biskut kering ajer... jangan serik nak singgah plak lenkali yer...

Lepas Fateen balik, baru terjumpa kamera kat dalam kereta... itu pun aku terjumpa secara tak sengaja ms dok cari kunci kat dlm kereta... huhu... so tunggu gambar ihsan dr Fateen lah yer...

Alkisahnya... secara tak sengaja pintu bilik aku terkunci dr dalam... tak pastilah sapa punya kerja.. maklumlah pintu tu tak pernah plak ditutup... nak buat mcm mana ... kejadian dah nak berlaku... jd segala kamera, nappy anak2 semua kat dalam tu lah. Jadi... nak tak nak kene mintak bantuan macGyver lah utk bukak... kalau tak bleh bukak terpaksa tendang ler pintu tue... macGyver tu bukan org lain, abang ipar aku jugak...

Malamnya... lps magrib Anis dah titon... maklumlah satu hari tak tido... tapi.... baru ajer aku tutup lampu (dlm pkl 11) tetiba ajer dia bangun balik... ingatkan ngigau... rupanya boleh plak segar bugar dia main... aduh... aku dah ngantuk giler nie... kalau dia bangun, Aina jd mangsalah... abih adik nak di ciumnyer... nak marah pun... kang dibuatnya si Anis ni melalak satu taman blh dengar suara dia... nak tak nak kene tunggu dia tido dululer.... sampai dlm pkl 12lebih kot baru le dia tido balik....



Anak2 aku dah tido....




Pandangan sisi sini plak



Ahad pun duduk rumah jugak.... layan anak2 akulah... baru siap gosok baju 4 psg dari pagi... bila aku gosok baju, Anis pun sibuklah bawak baju dia dgn Aina punya suruh gosokkan jugak....


Pantang berpeluh sket , mesti nak letak bedak satu badan....
bukan satu badan jer kene bedak... dengan lantai skali dibedaknya...


Habis sesi berbedak, tgk tv, baca buku dan sepahkan menan.... sesi seterusnya buat konsert la plak.... badan dah penat dan mata pun dah ngantuk, pantang ada benda tak kene, mulalah berkumandang lagu 'Keroncong Berzaman'. Jom tengok exspresi tersendiri anak2 aku buat konsert plak.....


Anis... vokal utama




Penyanyi undangan...Aina...




Selepas kejadian... masing2 kepenatan...






8 comments:

farah amoi said...

gee...
tu ler
rasa nye network yg problem
sbb nye
site lain...clear je
leh appear gambar


ingat x aritu kita x leh upload gambar kan



huhhhh
tgh berkira-kiura nak tukar domain...
pakai yg berbayar plak..?
relevan x?

[[ yong ibu chem ]] said...

wuho..weekend yg sgt padat dengan ragam anak2 ye kak..

anis...putih melepak dah tu..suka main bedak kan budak2 ni..chem pun sama

jeff said...

>> masing masing nampak aman je bila tidur...:D

eija28 said...

adoi anis...abis badan sapu dgn bedak....

lieya_latif said...

seronok tgk pic anak2 tdo kan.....cute anis time tdo.....aina pun same.... montok tul pipi aina...eiii geram tgk!!!

hai budak2 ni mmg suke main bedak kan....same laa cam mia..... nak dekat abis bedak sebotol di tonggangnye.....geram jek tgk.....

bab terkunci ni laa lieya paling takut....seb baik ade macgyver....cam kes leiya dulu, terkunci mia n mija dlm keter....sebab lock die dah rosak....mase tu mija babylagi....nangis gile cam tu...dahle hubby outstation....last2 panggil jiran tolong...hu hu seram laaaa bile diingat2 balik

aimi @ kamalina said...

alahai tido keletihan lepas buat konsert.. berbaloi tu..hehehe..sib baikla blackout time diorang dah tido ya gee..kalau tak, susah gak nak kontrol...

izuan murat said...

Bestnyer dok umah, cik izu tensen dok dlm spital 3hari..sakit woo..huhuhu..nway, comel2 nye anis n aina...posing sama2,xsbr nk posingkn zahin ngan adik dia..hehe..

k gee, dh mula keje ke?:)

dilaOHdila said...

salam gee
alahai adik anees & kakak
comeynya dia urang ni tido
satu moment yang menarek erk gee
sian api tak dek erk. nasib baik pulih cepat & budak2 ni dah tidor. kalau tak mau kakak anees pun takut bila tengok gelap gelita. Gee, aku ada utang TAG kat hang kan (insyallah aku segerakan nanti erk) ;-)