Saturday, 28 February 2009

Bila anak dara pandai melaram

Anak dara aku yang sulung ni dah besar rupanya....


Dah pandai nak melaram... pakai bedak, liptik, perpume... kalau aku bersiap... dia mmg akan ikut sekaki... perhati dan tanya itu ini...





"Mama buat hapa?"

"Mama, mama pakai hapa?"

"Mama, kak Anis nak pakai jugak... boleh?"


Macam2 yang ditanya sampaikan kekadang tak terjawab plak ;)


Balik keje petang semalam... disebabkan penat yang amats... aku lepak2 atas katil dgn Aina... terlelap sekejap. Dalam sedar tak sedar aku nampak le anak dara yang lagi sorang ni tgh spot-check handbag aku. Lepas tu aku trs ting tong. Bila aku jaga lagi skali nampak dia dok berbedak...elok ajer dok pegang compact powder aku , dok tenyeh span tu sambil tgk cermin. Pastu aku ting tong lagi skali.


Skali lagi bila aku sedar, Anis dah ada atas katil. Nampak kat area mulut dia merah... macam darah. Jatuh ke dia??? Cepat2 aku bangun ... belek muka dia dekat2.... masyaAllah... liptik aku...



Tu dia... abih liptik mama satu batang dikejekannya... kene beli baru le huhu

8 comments:

farah amoi said...

alohaaaiiii..
mama dah start keje

cam tu le
balik keje harus penat oooo
pe lagi
cik anis pon tgk mama pepagi make up depan cemin
balik keje, cik anis la plok hok make up depan cemin
hehheheh

alohaiii
kawe di TAG lagi ke?
kerap nye...

Taiping to Batu Pahat said...

hahahaa..lawakla anis pakai liptik. Suruh mama ajar pakai betul2. Adeh..sebulan bape kali mama kene beli liptik baru camnih. Sib baik anak daraku sorg itu tak pandai melaram kak gee..selamat harta benda dlm handbeg

izuan murat said...

Aduhai..ginila ada ank dara yer k gee. :D nk mrh derg bknnye phm lg lgpon mmg fitrah pompuan ske bhias..hihi..xpe anis,practice make perfect!;)

[[ yong ibu chem ]] said...

hahahahaha

kak, tengok anis ni kan..kita teringat zaman sekolah dulu..kita dah patahkan lipstik kak sepupu kita..kononnya nak pakai lah..hhheh pastu mengelupur takut!

Suzana Abd Manan said...

Teringat akak masa anak dara akak kecik2 dulu.. mmm tunggu le dia besar nanti lebih pandai melaram dari mak dia...

mama3hz said...

that is normal ler kak gee kalau ader anak pompuan...i pun selalu gak handbag/bag 'sekolah' ku di'terjah by my gurls...sponge compact powder pun dah tinggal separuh....ada my girls yg kerjakan le tu..

ryani said...

mama kena bg kursus mekap kat anis ni..hehehe

skali pandang mcm mulut joker citer batman lak =D

*Azie* said...

haiyooooo mcm nonie...tgg aina besar habis barang make up mama nnt