Thursday, 5 February 2009

Politik

Politik tanahair bergegar lagi dgn situasi kat Perak skrg... ntah la , tak tau nak komen apa... cuma buat mereka yang dipilih tu pasti ada sebab musabab tersendiri... jangan kebajikan rakyat diabaikan dan diletak kat kaki untuk mencapai kepentingan sendiri...

Bukan orang tua aje yang tau berpolitik... kekanak ribena pun pandai jugak... cuma mungkin kita tak sedar cara deorang berpolitik...

Kalau yang kat rumah ni, si Anis pandai jugak cara berpolitiknya... bila terasa macam kita lebih bg perhatian pada si adik, mulalah dia pun buat sesuatu utk tarik perhatian. Nak susu, nak biskut, nak tgk cdlah... nak mandilah... nak tidolah... nak mandilah... yang paling tak tahan... nak po-po... huhu... yang tu mmg tak blh nak lengah2 punyer ;) Takpelah...budak2 lagi, yelah selama ni dia sorang aje kan yg dapat layanan 'diraja'... sekarang nak kene kongsi dgn adik plak. Bak kata or tua... pelan2 belaja ...

Susah jugak nak snap pic dua beradik ni... sorang tengok kamera, sorang pandang tempat lain...

Anis sayang adik Aina... tak larat nak lap airlir kak Anis yg lekat kat pipi Aina... kekadang kak Anis geram jugak dgn pipi Aina yg akin montel tu... abih merah pipi Aina kene cubit... kesian Aina ;(







Blog 2A dah diupdate oleh tukang jaga blog tak bertauliah... More pics Anis & Aina kat sini ...

8 comments:

izuan murat said...

hehehe btol jgk ek, bdk kecik pon pndi bpolitik..nway takut izu tgk anis pgg kepala aina tu k gee..hehe...mst dia ltk tgn slow je tu tp izu tgk nmpk brutal jer! hehehe...ala cian adik aina, kerut2 muka kene kacau ngan kak anis ye! comeelll!!

aimi @ kamalina said...

ala.. anis ni mesti cubit2 manja ni...jgn sampai aina nangis dahla yek... gee, kat umah skarang baut apa?? fulltime housewife ke??

farah amoi said...

tu ler gee

nyampah ler ngan keadaan politik skang ni
semua hanya nak pentingkan periuk nasi sdiri
xde pon nak jaga kebajikan rakyat

rasa nye negara kita ni dah bukan negara demokrasi!
mcm kita telah d paksa utk menerima pemimpin yg kita x suka kan!!!!


huhhhh
gee...dah sapai johor!
best nye dah balik umah sdiri
and dah habis pantang kan
bole bersama hubby...anak-anak semua
complete!!!



aina dah de rupe anis yeaaaa

jeff said...

>> time time mcm ni yg terasa nak nyanyi lagu lompat si katak lompat...:D

Fateen said...

km takde kt kuantan time tu sbb kami ikut abah 2D ke Awana Kijal.. g khamis sampai ahad..mmg tak sempat nk jumpa pon..

g makan kt horizon ke..itu antara tempat fav kami sbb bila mkn situ mmg puasa hati sgtlah.. lagi satu tempat yg kami suka mkn kat sara thai..nnt kalau lalu ktn, bleh try mkn kt situ plak..

huhuu..susah gk jodoh kita nk jumpa ek..fateen pon tak tau bila nk balik.. 14hb ni, my mom ada minor operation kt hospital sultanah aminah.. asyik lupa jer nk kabo kt hubby..

iu @ wid.ayu said...

erk.. gamba last tu npk sgt dah aina takut ngan kakak dier..he he hee...

dilaOHdila said...

salam gee...
waduh acik dilla dah terlepas banyak entry kakak anees rupanya
waduh anak dara mu gee, dah besor:-)
ainaa more wajah papa aneeslah gee
kakak anees lah still maintain cute
sayang dia pada baby aina erk;-)
mesti x sabor nak tunggu aina besar tu.

partimejob said...

gee dah pindah ker...
tie baru balik bercuti lama
menenangkan pikiran...hu3..
memang budak perangai macam tu la gee..tie nih..bagi perhatian kat adik abang yg 3 org tu sibuk mintaka macam2..mula la membara rasakan..time kita tak buat apa2 tak der pulak nak mintak apa2..elok jerk mama dah landing nak susukan adik macam2 la depa mintak