Saturday, 21 February 2009

Minggu pertama bersama 'umi'

Seminggu dah anak2 ditinggalkan kat rumah babysitter... menakjubkan jugak sebab diorang well behave... mula2 ingatkan Anis taknak duduk... tapi dia mcm dah faham plak bila mama dgn papa nya nak gi keje diorang kene duduk kat rumah bbsitter. Walaupun pepagi dah nak kene angkut msk kereta (selalunya tak sempat angkut, dgr je enjin kereta dia bgn sendiri)... nanti sambung tido kat rmh 'umi'

Aina pun sama... walaupun seblom ni aku dgn hubby agak risau sbb dia taknak minum bila aku nak bg susu pakai botol (walaupun susu badan yg aku pam)... bila kat rmh 'umi' senang plak ... maklumlah dah lapar... nak tak nak kene minum jugaklah. Tapi bila jumpa mama nya ajer... mmg Aina terus nyonyot tak hengat... kesyian anak mama.

Mula2 dulu aku cadang taknak bg susu formula, nak bg susu badan sepenuhnya... pam ada dua tiga... tapi kan... bila dah msk keje... tak larat sesangat dah.... nak melayan si kakak lagi.... cumanya susu formula tu Aina ambik masa kat rumah umi aje. Lagipun byk lagi stok susu untuk Aina yang aku dapat masa gi check-up every month ms pregnant dulu. Kalau simpan lelama takut rosak plak nanti.

Oklah... macam biasalah... tak sah kalau tak letak gambar kekanak ribena nie...






10 comments:

farah amoi said...

bagus le
lega la ati

memang x risau le nak g keje yea

gee, kata x leh view image
nih dah leh ni...elok je
( walaupon farah x nampak)


farah pon upload gambar guna web lain
kalau x...yg blogspot punye
memang x leh tgk lagi laa...

izuan murat said...

Salam k gee, bagusnye anis n aina..baik budi..klu zahin tah mcm mana agaknye! cant imagine..tp xcuba tatau ye tak?

ada tpk jgk nk anto dia ke taska..tp kesian plak..sbb ummi dia bkn keje pon. tp rmi org suggest baik anto dia ke taska..spy independent.huhuuu...konflik..konflik.

Izu pon kunun2 nk proceed bg iris susu formula sbb zahin ni kn...aii..tp bler missy cek mata dia cam kuning sket izu trus stop.dok bg jer breAStmilk.tkt punyer psl! td missy dtg..konfemkn iris xjaundis..Alhamdulillah..risau sbb nmpk cam kuning lg mata dia tu..

skrg ni iris dh pndi..xnk minum susu ibu pki sudu or cawan lg k gee, dia nangis2..bler kasi direct br senyap..huhuhu..salu sgt 2-2 bby ni bgayut at the same time. zahin jeles, xbley tgk adik dia bgayut...:(

farah amoi said...

hahhh...dah leh view image

memang tul le gee
kita sorang d selatan
sorang d utara

tp face probs yg sama

g ambik kat mana broadband ni?
farah ambik kat celcom KB...



muka aina dah nampak cam muka kakak nye
memang 2~2 tempek muka gee

jeff said...

>> org cakap anak anak ni selalu well behave masa dengan org lain...
>> tapi bila dengan parents, aduhai...

Puan Gee said...

re :
farah ~ ambik kat JB... sekejap ok sekejap ko...

izu ~ zahin tak lepas lagi yer... uminya kene makan lebeylah nak suply utk dua mulut ;)

jeff ~ budak2... gitulah gayanya...

Puan Gee said...
This comment has been removed by the author.
eija28 said...

wah...comel jerk dua badek nie....dah dok kat umah bbsitter erk skrang...

ryani said...

bagusla anak2 ok dgn 'umi'..diorg dah paham la tu..ehhehe

gee jgn lupa jwb tag ye..ada 2 tags x silap...terjah2le blog yan jmpa la nanti..hiks =P

iu @ wid said...

hehe.. kak gee.. kije mane..?

msti klu time keje slalu tingat kat anak2 kan.. sodey..tp tula..kn cri rejeki..hee ;)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇