Wednesday, 4 February 2009

Jom masak ...


Pic atas tu bukan nak tunjuk masak megi...resepi terbaru pun bukan... tapi cara lama nak masak air.
Sebabnya cerek kat rmh ni rosak... jadi terpaksalah fikirkan alternatif macam mana nak dapatkan air panas... terutamanya utk buat susu Anis.... hmmm... disebabkan periuk yang ada kat dapur tu tersadai ajer... boleh la dijadikan 'cerek sementara'...
Yang penting kene kreatif beb!!
*** dah dapat cerek baru... yang besar gedabak (dua hari lepas masa hubby offer nak beli termos tu punyelah aku jual mahal... tup2 beli yang tu jugak kui kui)...
**** moral of the story ~ kalau orang offer nak beli apa2 ... jangan buat2 tak nak... padahal dalam hati memang nak... tup2 kene gi beli jugak benda tue...

4 comments:

izuan murat said...

hehehehe...igtkn nk mjamu mata buat idea nk mkn apa sementara blom bsalin ni..SEKALI masak air jer..hehehe...nway, btul tu kak gee, izu ni pon samala sll jual mhl, padahal dlm ati tu nak!:D

izuan murat said...

hehehehe...igtkn nk mjamu mata buat idea nk mkn apa sementara blom bsalin ni..SEKALI masak air jer..hehehe...nway, btul tu kak gee, izu ni pon samala sll jual mhl, padahal dlm ati tu nak!:D

liwaniel said...

mula2 ingat kak gee nak masak maggi...air rupa nye...wanie pun penah masak air dlm periuk je..hehehe

eija28 said...

kak gee masak air rupernyer...ingat masak ape tadi....skrang dapur dah berasap erk kak...