Friday, 4 December 2009

Raya Haji & accidents

Mula2 nak cerita pasal raya lah... mula2 tu agak was-was jugak nak balik ke tidak sbb masa tu sebelah terengganu dan kelantan kan banjir gelombang kedua... dan boleh dikatakan semua laluan yang kami nak lalu tu dinaiki air... bila dgr laporan kat tv banjir dah makin reda, kami nekad nk balik kampung jjgak, kalau tersekat kat mana2, kita kira cuti2 malaysia jelah.

So, rabu tu kami bertolak dr rumah seawal jam 8.45 pg... alhamdulillah cuaca sepanjang perjalanan amat baik... cadangan awal nak bermalam di mana (selalunya kuantan/ kuala trgganu) tak jadi... trip satu hari. Sampai kat rumah mak aku jam 8.45 mlm.

Bila tengok blog orang, br ler daku sedar bahawa masa raya hari tu tak ambik gambar... penat ajer usung kamera ke hulu ke hilir. Tapi nak tunjuk jugak ler sekeping dua yg di snap.


Aina yang tak bleh nampak makanan... dlm kereta masa nak balik jhr


Minum susu berjemaah


Anis dgn sepupu2 ~ kak Izzati & Wawa

Aktiviti masa raya... makan...makan...makan.... apa lagi kalau tak makan daging korban.... nasib baik tak kene darah tinggi. Balik semula jb hari Isnin tapi Selasa baru sampai rumah. Malam tu bermalam kat Kuantan. Cadangan asal nak terus trip satu hari ajer... tp sepanjang jalan hujan plak... ditambah plak keadaan jalan yang berlubang2 meny'elow'kan perjalanan.



*****************************************************

Cerita kedua nak cerita pasal accident plak. Ada dua accidents sepanjang minggu ni.

Yang 1st, kereta kami disondol motor. Patah sidemirror seblah kanan dan kemek ler jugak pintu penumpang bahagian depan. Ceritanya gini, raya kedua kitorang gi beraya kat rumah my brother... masa balik nak masuk lorong rumah mak aku, mcm biasa ler hubby bg signal dan slowkan kereta ( nak masuk lorong takkan nak pecut plak?!). Elok ajer kereta belok nak masuk lorong tu tiba2... bump!!!! Motor tu plak nak gi straight. Kita dah elok slow dan ketepi, bleh lagi dia nak mencelah padahal dia nak gi terus.

Terkezut badak aku yg ddk bahagian depan. Kuat betul bunyi... dan mamat yang bawak motor tu aku nampak kalut nak imbangkan motor dia dr terbalik (dia bawak budak dalam raga motor dan budak tu tak pakai helmet). Budak kecik tu aku agak umur dua tahun lebih...nangis... tp dia elok ajer kat raga motor tu. Yg mamat motor tu gosok2 lutut dia dan ada ler berdarah sket. Katanya tak nampak signal.

Musim raya, kedai/ bengkel semua tutup lagi... so masuk bengkel kat johor ler. Terpaksa bawak kereta yang berbalut dgn tape sampai sini. Sayangnya lupa la plak nak ambik gambar kereta yang cedera tu. Lepas keluar bengkel, dah macam kereta baru la plak.


Accident kedua plak, pasal Aina. terjatuh kat bilik air... terbelah kat dahi kanan la plak. sian anak daraku nan sorang tu... budak kecik ni tgh melasak, tambah plak baru dapat bejalan ni... asyik nak jalan ajer. Kalau tgk kak Anis mandi, dia pun sibuk nak mandi jugak. Suka btol main air. Hari ni hari ketiga... luka dah tertutup...


Tengok ler auntie, dahi saya yang cedera ini.


Ok, sampai ketemu lagi... saya akan jenguk blog anda nanti.

15 comments:

Suzana Abd Manan said...

siannya aina, sib baik tak besar luka dia.. akak atul dulu jatuh kat bucu tangga, sampai sekarang ada parutnya.

HalfBlood Princess said...

siannya aina! aritu zahin pusing2 bwk penapis skali tkena tang tepi btul mata iris, bengkak! sibbaik tak pape..

syazyatie said...

cian dia..;(

luthfil07 said...

Siann Aina.. tak pepasal dah ada cop kat dahi... hehehe...tapi budak kecik rasenya parut tak berapa nampak nanti... cam Luth dulu pun masa umur 2 taon, dahi kene ujung katil, terbelah tapi la ni parut tak berapa clear...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

alo..alo..sian die. moga cepat baik lukanye.

♥Azie♥ said...

haiyoo takutnyer tgk dahi dia...aina macam erin suka g bilik air dan pantang nmpk makanan

Anonymous said...

buy ciprofloxacin no prescription buy cipro no prescription buy Cipro online with paypal buy cipro 500 mg online buy cipro online no prescription
[url=http://buy-cipro-online.eventbrite.com/]buy cipro without a prescription [/url] where to buy cipro in england buy cipro xr buy ciprofloxacin buy cheap Cipro buy cipro online no rx http://buy-cipro-online.eventbrite.com/ - buy cipro without prescription

buy 40 mg lasix no prescription buy lasix buy lasix online without prescription buy lasix next day where to buy lasix in mexico
[url=http://buy-lasix.eventbrite.com/]buy lasix online with overnight delivery [/url] buy lasix message boards buy lasix buy lasix nextday where to buy lasix in mexico buy lasix no prescription http://buy-lasix.eventbrite.com/ - where to buy lasix in mexico

Anonymous said...

[url=http://www.stumbleupon.com/stumbler/Buy-CEFUROXIME/]medication ceftin
Ceftin Overnight
Ceftin Sale Online
Free Ceftin Online
Ceftin Doctor
Ceftin Treating No Prescription
gemfibrozil and ceftin
Ordering Ceftin Online
buy Ceftin online
Ceftin medicine online
Order Cheap Ceftin Online
order Ceftin online
Take Ceftin Cheap
Ceftin Cheap Fed Ex Delivery
best price for ceftin 50ml
[/url]

Anonymous said...

how to buy viagra in canada for a canadian buy brand name viagra buy viagra in canada where can i buy generic viagra buy viagra for less
http://www.webjam.com/orderviagranoww
buy viagra online 2binurl 253acz 252fphenter 2b buy viagra on the internet buy viagra canada buy viagra online inurl buy viagra online inurl:nc
buy viagra uk
buy viagra online uk viagra uk cheap purchase buy buy cheap viagra online uk where can i buy viagra online buy viagra with pay pal
[url=http://www.webjam.com/orderviagranoww]buy viagra in el paso texas [/url]

Anonymous said...

buy zithromax
http://buy-zithromax-on-line.eventbrite.com/
buy zithromax online
buy zithromax without a prescription
buy zithromax without a prescription
[url=http://buy-zithromax-on-line.eventbrite.com/]buy zithromax without a prescription[/url]
[url=http://cgi2.orions.ne.jp/torasan/bbs/kkb.cgi ]buy zithromax without a prescription[/url]

Anonymous said...

Диета номер 5 медицинская
Диета при увеличение поджелудочной железы
Где купить таблетки для похудения аппетит

[url=http://sitediethelper.ru/dieta-pri-gorechi-vo-rtu.html]Диета при горечи во рту[/url]
[url=http://sitediethelper.ru/dieta-supy-pyure.html]Диета супы-пюре[/url]
[url=http://sitediethelper.ru/dieta-nomer-5-medicinskaya.html]Диета номер 5 медицинская[/url]

Anonymous said...

cheap drugs USA [url=http://stratteraherex.lo.gs/#7j0e]order strattera[/url] [url=http://priligyhere.eklablog.com/#6t3h]priligy online[/url] [url=http://clomidhere.eklablog.com/#8i8n]clomid uk[/url] lvx bpz clomid uk priligy cost atarax for sale kamagra price clomid pharmacy for sale sso

Anonymous said...

zithromax pills UK [url=http://stratteraherex.lo.gs/#2p6m]order strattera[/url] [url=https://flavors.me/sildenafil_citrate_in_connecti#3t7e]buy kamagra online with paypal in Singapore[/url] [url=http://priligyhere.eklablog.com/#9d2d]priligy cost[/url] ulk zth kamagra price buy kamagra online with paypal in Singapore purchase clomid atarax pharmacy kamagra online USA pdu

Anonymous said...

para pharmacie en ligne

[url=http://tadalafil-pharmacy.webs.com/]pharmacie acheter[/url] ,http://tadalafil-pharmacy.webs.com/#pharmacie acheter , pharmacie achat en ligne
[url=http://acheter-viagra-en-pharmacie.webs.com/]prix cialis 5mg[/url] ,http://acheter-viagra-en-pharmacie.webs.com/#site pour commander cialis , pharmacie andorre en ligne
[url=http://acheter-viagra-en-pharmacie.webs.com/]prix cialis en belgique[/url] ,http://acheter-viagra-en-pharmacie.webs.com/#viagra ou cialis , pharmacie canadienne en ligne

Anonymous said...

erection pharmacie
[url=http://uroxatral.iwopop.com/]pharmacie maroc en ligne
[/url]
[url=http://uroxatral.iwopop.com/]en ligne uroxatral[/url] acheter du uroxatral generic ou acheter uroxatral overseas
[url=http://effervescent.iwopop.com/]kamagra effervescent pas chere[/url] kamagra effervescent 100mg Villeurbanne kamagra effervescent oral jelly gel
[url=http://dapoxetin.iwopop.com/]dapoxetine hydrochloride[/url] dapoxetine online purchase dapoxetine
pharmacie suisse en ligne



,[url=http://dapoxetin.iwopop.com/]pharmacie online[/url]