Tuesday, 10 February 2009

Key El Mlaka

Weekend hari tu kitorang mengekor hubby... biasalah kan, pantang ada peluang mesti nak ngekor ajer... destinasinya bukan nak KL sebenarnya... nak cari Keramat... tapi punyalah makan langsat a.k.a sesat maka ter'sampai' jugak ke KL... lebih tiga jam jugaklah dok pusing2 nak cari jalan ke Keramat tu (dah dpt direction yg btol..cm disebabkan kami ni mmg tak biasa jln kat sana makanya tak jumpa carilah tempat tu).

Nak tak nak... terpaksalah rakan kami datang jemput, kalau awal2 dijemput dah jimat ms n minyak kui kui... program pun dah jd lainlah...

Lepas minum teh secawan kat rmh kak Ani & Tn Hj (rakan di Coventry dl), kami ke Bangi. Dah dapat tempat menginap, kitorang ke rumah rakan lama, Rano & Emmy... rupa2nya rmh deorang dekat ajer dr hotel tmpt kitorang ddk tu.

Kalau masa kat Cov dl, kitorang selalu buat trip bejalan sesama... ke Wales, picking apple, carboot etc. Sekarang diorang ada tiga boys... yang terbaru sebaya dgn Aina... beza tak sampai 24 jam... (alamak...lupalah plak sapa nama baby... panjang sgt) . Anis plak dgn happy nya main dgn lagi dua boys, Luth Izzazi dan Imran.


Baby girl posing dgn baby boy


Anis dgn abang Luth (4thn+) dan Imran (1 thn setengah)



Posing kat lobby, sementara papa ambik barang2


Anis main sembunyi2 dalam almari ;)


Aina tak bawak cot, jd Aina kene tido atas sofa....



Anis sekitar hotel... jalan2 ambik angin



Lepas bekfas... balik bilik dl... before check-out....
ready untuk perjalanan seterusnya


Nak balik ke Johor dah... tapi plan nak singgah Melaka sekejap jumpa kawan2 kat sana .... plannya nak jumpa dua famili ajer... tup2 jadi macam hari raya plak sambutannya... sambutan orang melaka memang luar biasa...

Muhammad Irfan Rifa'ei (9bln)
~ Imran ni anak Gee & Rizal ... geng sama2 gi jalan2 ms kat Coventry jugak ~
dah tiga tahun tak jumpa... sekarang msg2 kendong anak


Kak Anis main sama adik Irfan


Lepas tu kami ke rumah Fendi & Ayu
anak2 deorang dua lelaki Amaar & Ameer
kawan bermain Anis dulu2




Kami dijemput plak ke rumah abang Nizam & kak Liza
hebatnya hidangan yang disediakan...
mama terpegun tgk rumah kak Liza ni... lamannya pun luas yang amat....

Anis main bubles dgn anak2 kak Liza


Destinasi terakhir, ke rumah abang Fendi & Kak Haz... waktu ni Anis & Aina tido sakan... dah nak balik brlah dua2 bangun. Masuk kereta ajer dua2 sambung tido.
Plan nak ke bandar Melaka nampaknya tak jadi... kene buat trip lain la plak utk jalan2 ajer... lagi pun ada lagi rakan2 yang belum diziarah kat sana. Tunggu Aina besar sketlah... br besh nak melaram.

7 comments:

farah amoi said...

ohooo
dok mesia pon dia wat trip berjalan-jalan jugakkkkk
memang best le gee se-famili niiiii..


erkkk...aina ade kembar lain mak...lain ayah ke
nampak sama bulattt...



alohai gee
aina dah kuat dok lam walker
my HD dulu..lambat ...7mos baru boh lam walker
sbb my mum marah letak dlm walker awal sgt
takut patoh pingang budok
disamping takut diorg lambat leh jalan


hehhehe
memang HD both them lambat leh jalan

aimi @ kamalina said...

amboi gee....byknya tmpt awak singgah..semua tu dlm 1 hari je ker??? ish ish..perut mesti penuh kan.. hehehe..

kelakar lak baca yg awak tak jumpa cari Keramat.. padahal tu tmpt paling senang (akak pernah dok situ)..tu yg familiar dgn kwsan2 sana... even sampai sekarang pun kalau nak gi KL, kalau nak ke KLCC ke, akak suka lalu area situ..sebab rasanya jln tak bz sgt... kejap dah sampai ke KLCC...

Puan Gee said...

re :
Farah - bukan Aina lah yg dok dlm walker tu... yg tu Irfan dah 9 bln... kalau letak Aina mau patah pinggang dia... blm kuat lg hihi...

ha'ah...kembar lain uri, lain mak, lain ayah...

kak Aimi - kes silap exit from beginning... tu yg sesat tak hengat tu... lg pun kitorang mmg tak familiar dgn jln kat kl tu

izuan murat said...

Alos ruginye xdpt jmp k gee, aina n anis..klu cik izu ada kt melaka bley singgah umah main ngan zahin...hehehe...

xpe lain kali dtg melaka, hrp dh duk umah baru..bleyla dtg umah n patu kte jln2 ke bando melaka..umah baru ngan banda hilir tu dkt je, xsmp 10min!:D

jeff said...

>> melaka sentiasa menanti...:D

iu @ wid.ayu said...

eee... beshnye jejalan.. kite kat sini menunggu hari panas bile la nk berjalan.. nk kuar rumah pun x sanggup... shejukkk punya pasal... adoii..


sayangnye kak anis ngan adik aina dier yer.. sronok tengok... :)

eija28 said...

kak gee...jalan sakan nampak....sempat lg ke melaka tu?akak dok hotel mana tu??