Monday, 27 December 2010

Anis dah nak msk skolah


Assalamualaikum

dah nak ke penghujung 2010... selalunya kalau nak bukak penggal baru persekolahan, aku akan shopping sket2 kelengkapan skolah yg baru (mcm bdk2 skolah plak). Utk tahun dpn pun ada beli skt2... tapi agak excited jgk sbb sesi 2011 nanti Anis akan mula ke sekolah.

Sempat le survey dan walk-in ke bbrp tadika berhampiran rumah... cikgu2 mcm pelik plak Anis tak skolah lg w/pun dah umur 4 tahun. Hmmm...

Baru le merasa mcm mana ibubapa yg terpaksa berbelanja utk anak2 ke sekolah. Nak masuk tadika pun dkt 1k hbs (utk yuran, buku, uniform, kasut etc).

Terfikir jgk... macamanalah agaknya org yg berpendapatan bwh 1 ribu sebulan tu yer? utk blanja hidup, anak2... keluarga... Hmmm...

Sekurang2nya kita masih ada duit utk berbelanja... berSYukurlah...

3 comments:

Syasmeen said...

betul tuh gee...tu br tadika dah RM1K cuba dah msk sek ren nanti hmm bertambah la lg...meen pun thn nih airiena msk tadika 5y

♥Azie♥ said...

SAMALAH KITA KAK GEE..AZIE NONIE 5 TAHUN DEPAN BARU NAK MASUK SEKOLAH.....PESANAN DARI AUNTIE..BELAJAR RAJIN2 YER ANIS

ishamizu said...

Betul tu kak..syukurlah kan..ada lg yg lebih susah dan memerlukan dpd kita ni.

Nway, slmt bersekolah Anis..belajar rajin2 ye! Zahin belum sekolah lagi..tp dh apply..doak2kan agr Zahin dpt tpt asap ye..hehe.