Saturday, 5 March 2011

Cabaran 2011~ mampukah kugalas?

Gambar tahun lepas
Sesi fotografi guru sesi pagi dgn baju korporat


Assalamualaikum.... masih ada peluang utk meng'update' laman yang sering terbiar ni...bkn taknak update... kdg2 tu takde benda baru nak dicoret kat sini. Al-maklumlah sejak balik Msia ni, takde kesempatan nak cuti2 jln2 .... bak kat Si Labi ...selagi belum tutup mata, keje... keje... keje...

Rasanya ramai yg dah tahu aku ni keje apa kan?! Tahun ni agak mencabar skt... aku kena ngajar 2 alam... biasanya cikgu ngajar sesi pg @ ptg je kan... aku ni dah jd 2 sesi ... means waktu keje dah berbeza dr rkn2 yg lain. masuk pukul 8.30pg, blk pkl 3.

Penatnya tak blh nak ckplah.... dan awal2 agak susah jgk nak sesuaikan diri... maklumlah dah biasa ngajar bdk2 tingkatan 3,4 & 5 yang dah besar... tiba2 nak kene hadapi murid tgktn 1 plak yang masih tebal dengan ciri kanak2 ribena... memang berbeza.... I just try my best.

Selain cabaran form 1, tahun jgk kene ajar balik Form 3.... adui... yang ni lain plak citernya.... tak sedar2 lg nak exam hujung tahun ni.... kalau mintak buku tu 2 minggu baru nak dapat.... mmg sakit jiwalah. Tapi tak semualah.... kebanyakannya ok (terutama girls)... yang buat perangai tu 5-6 orang jer.... sabar jelah.Kelas yg aku aje tu antara kelas2 dpn jgk... so target nak semua kene dpt 'A' masa PMR nnt... InsyaAllah diorang akan berubah bila msk 'exam mode' nnt...

Cuma yang jadi pengubat hati bila msk kelas2 form 4.... happy go lucky ajer... nasib baik kelas form 4 plg byk... Maybe sbb diorang takde tekanan peperiksaan besar thn ni....

Itu baru citer pasal anak murid, blm hal2 lain.... skrg ni masih berbelah bagi nak sambung study ke tidak. Kalau sambung, blh ke aku ni bg komitmen utk family, kerjaya dan study??

Hmmmm.... entahlah. Lipat kain dululah....selamat berhari minggu.... tatatititu

1 comment:

ishamizu said...

Insya Allah boleh..chayok KGee! All the best!! :)