Sunday, 27 November 2011

Pembuka selera di Tahun Baru...

Selamat Tahun Baru Hijrah buat semua pengunjung blog ni yg beragama Islam... tingkatkan ibadat dan ikhlaskan niat kerana Allah...

Sesekali layan budu ni best jgk... walaupun lepas tu, jerawat berlumba2... apa salahnya makan makanan tradisi ni kan?

bak kata seseorang, "kalau tak mkn budu pun, jerawat jugak"

Saya suka yang simple ajer... letak ikan bakar tawar, perah limau nipis dan sedikit cili dah cukup. Cicah dgn ulam... tak perlu lauk lain dah.....


Alhamdulillah rezki utk hari ni....

btw... layan dikir barat khas tentang budu ....

2 comments:

ishamizu said...

Hmmm yummy, tliur izu kgee! Izu pon dh rindu nk mkn budu smpi kirim kt kawan yg nk dtg 1hb ni. Klu kgee igt fathullah ha diala nk smbg PhD kt sini hihi

Kgee tliur gak tgk baby puding roti kt bwh tu nti nk try buat la bila dh pdh ke...share lg resepi simple2 tp sdp k hihi

Puan Gee said...

izu ~ boleh ajer... cuti2 ni bleh ler membelek2 respi kat blog org. mana yg simple aje akak try...