Friday, 2 May 2008

Selamat Hari Pekerja

Salam
Kalau kat mesia , hari nie cuti umum... khas untuk semua pekerja... kat UK nie , tetap bekerja... cutinya di posphone ke hari Isnin. Memang dah jadi kebiasaan kalau public holiday jatuh pada tengah minggu maka ianya akan ditunda ke hari Isnin. Sebab tu di panggil 'Bank Holiday Monday'. Cuma untuk Krismas dan New Year aje cutinya ikut tarikh.

Kat UK nie tak banyak bank holiday... berapa kali ajer setahun. Yang ada cuma :
~ Easter dan Spring Bank Holiday (hujung Mac)
~ May B.H (awal Mei)
~ Spring B.H (hujung Mei)
~ Summer B.H (hujung Ogos)
~ Christmas & New Year B.H (hujung thn lah)

Selain yang tersenarai kat atas, takde dah public holiday tak kiralah birthday Queen ker, National Day etc. Malaysia jugak yang bagus... banyak betul cuti. Asal cuti aje mesti nak balik kampung.

Kepada semua pekerja... selamat menyambut hari pekerja... lepas dah cuti nie masuk opis wat keje dengan lebih semangat lagi k. Bagi yang bekerja tak bergaji macam makSu nie pun kene lebih produktif lagi lah nampaknya sebab askar sorang kat rumah nie semakin aktif.

2 comments:

f 4 r 4 h said...

mcm tu plak cuti nye...leh d postpone plak

MakSu said...

baru konsentrasi kerja tak terganggu, nak gi jalan pun senang sbb cuti panjang