Monday, 8 September 2008

Our 6th Anniversary


Tiap kali tiba 8 September, akan terbayang2 balik detik nak diijabkabul... masa tok kadi nak nikahkah kitorang tu... mula2 dia buat rehearsal la kononnya... tanya pengantin lelaki camne nak jawab nikah. Sekali rehearsal cukuplah... almaklum kat pengantin lelaki dah dok menhafal tak hengat.

Lepas tu tok kadi pun cakap, "kita try yer" Then dia pun mula la sebut lafaz nikah tu...
Dan si pengantin lelaki ni pun menjawablah sebagaimana yg dah direhearsalkan tadi.
Tiba2 tok kadi tanya kat saksi, "Guano?? Soh???"
Semua tercengang2... lepas tu jawab "Sahhhh"

Maka sahler kami bergelar suami-isteri. Pelik jugak sebab tok kadi tak jabat tangan macam yang selalu kita tengok kat tv bila nak nikahkan pengantin. Lepas tu baru le abang ipar aku bagitau dia dulu pun camtu jugak. Nikah dengan tok kadi sama.... hehehe... selamat.....

Sempena ulangtahun ke6 ni takde buat apa2 sambutan pun, maklumlah bulan puasa. Mula2 ingat nak beli/buat kek..lepas tu bila dipikirkan nanti membazir plak kek tue... sapa nak makan kek posa2 nie... Hubby buat suprise plak...sehari before dah bagi kad dan hadiah... hihi... aku takdelah harap apa2 hadiah , maklumlah bulan ni dah banyak spent duit.. lagipun last week baru je dapat jam tangan baru... tapi memandangkan cik abang dah bagi...kita ambik jelah... untuk kegunaan seisi kluarga gak.

de kad

Terlebey enteprem plak model ni

de prezzie n permanent model

Model siap tolong bacakan kad lagiiii

Thank u bery much cayang... i lab u

5 comments:

dilaOHdila said...

Gee...appy anibessery
seronoknya dapat card dari hubby. waduh anak kecit itu siap bacakan utk mama erk:-) dapat hadiah lepas ni boleh lah masak menu2 gee. Tampal jangan tak tampal erk(hehehehe)
** Gee, dilla tak boleh masuk lagi umah gee sinun. Poning dibuek eyy gee. Kat sini pun tak apalah no

MakSu said...

thanky bery much....
salah satunyer boleh le buat masak fries peberet cik anis nie
dila silap teknik kot... sbb tu pak gad kat rumah sana tak bg mask ;)

farah amoi said...

uhuuuu....adiah annibeseri perkahwinan
mesti ler leh share for the whole family kan.....
pak Su tgk Mok Su rajin marah la ni
tu yg dia kasi galakan la tu
hehehhehehe...
lepas ni leh ler masuk nasi dagang...nasi krabu plok...

farah amoi said...

* rajin masak...
bukan rajin marah...merepek pepagi ni !

MakSu said...

re farah ; hadiah ada makna tue...
maklumlah puteri kesayangannya suke sgt mkn fries..jd khas utk goreng fries ler... hihi....