Thursday, 14 May 2009

Kisah anak2 le plak

Salam semua...

Dah lama aku tak cerita pasal anak2 aku ni, asyik cerita shopping dan tag je...

Bulan Mei ... Aina akan mencapai usianya 5 bln pada 18hb ni... aku dah start bg makan nestum sejak dua minggu lepas... boleh tahan jugak si kecik ni makan, dalam ms dua minggu dah habs satu tin kecik. Buat permulaan, Aina makan sekali sehari ajer... br dua tiga hari ni Aina start makan pagi dan petang...

Manjanya boleh tahan jugak... kalau nak tido perlu aku ada kat seblah... tak nak tido atas riba, tp kene baring skali dgn dia ok. Last2 dengan aku skali tido hahaha....

Selain dr tu, dia suka sangat kalau kakak Anis borak dengan dia... ada satu hari Anis cakap Aina macam Doraemon... tak tau le mana dia blaja... agaknya tgk muka Aina yg bulat tu kot ( ??)






**************************************************************




Anis plak... jugak makin manja... kalau ditinggikan suara dia akan nangis... kalau tak dapat sesuatu dia akan nangis... kalau dia ngantuk, pantang ada sesuatu yang tak kene dia akan nangis jugak...

sesekali dia akan lakukan sesuatu untuk menarik perhatian. kalau angin dia baik dia akan kiss semua orang... Aina memang dah selalu jadi mangsa... sampai rimas si adik tu.... kalau lepas kene marah, dia akan datang kiss kita jugak (kalau kita buat dekkk aje dan tak tegur dia)... tak kiralah time tu kita tido ke, atau dok relaks2 ajer... pandai plak ambik hati hihi....

Jugak... pandai berangan ....





**********************************************************


Dialog semalam... semasa dok belek2 majalah... ada satu rumah tu, bilik airnya ada bath tub... agak2 mcm hotellah... lalu terjadilah dialog berikut :


Anis : ha... ni ni Anis nak toilet macam hotel kat rumah kita (sambil tunjuk gambar)
Mama : Anis ada duit ke?
Anis : Takde.... Anis takde duit... Anis kecik lagi.... (ayat sedih le plak)

beberapa minit kendian....

Anis : Aina, Aina nak tengok toilet macam hotel?? Ni toilet rumah kita... caaaantikkkk... macam hotellll ... ada swimming pool ....
Aina : (hanya melihat si kakak yang ghairah bercerita)



adui anakku.... kalau le ada ongkos... mama buat le bilik mandi macam kat hotel tu... kalau tak mampu... layan ajelah bilik air sedia ada.... sesekali kita gi mandi kat hotel ;p




Beria-ia Anis bercerita...
Nasib baik ada Aina yang setia mendengar


7 comments:

Suzana Abd Manan said...

Comelnya dia ...mcm perempuan melayu terakhir gitu...hehe

☆ lieya latif ☆ said...

oo aina dah start makan nestum yek....makin bolat laa die nanti kan kak gee....he he he he

wah pandai demand anis ni, nak toilet cam kat hotel tuuuuuu he hehehe he.....

eija28 said...

wah anis....taste tinggi yerk nak toilet mcm kat hotel....aina dgr jelah kak anis punyer cerita yerk....

Helmiyani said...

anak2 gee ni dua2 putih melepakss! besar nanti ramai berebut ni..hehhehe.. pandai plak anis ni.. takpe, nanti blaja pandai2, dapat keje elok.. mesti bleh nak buat apa pun kan anis :)

HalfBlood Princess said...

Tu la kn kgee, ank2 pon dh thu dh mn best mn tak..klu kaya xpyh tgu ank demand br nk buat, mak punyer demand lg la xyah ckp! klu ada duit bilion2 tuu pst nk wat/beli mcm2!:D

Pandaila anis ni!:)
Aina plakk comellnyer la pki ceggitu, lg bolat nmpk muka dia tuh. ee geram..hihi/

Syasmeen said...

aina dah start makan nestum meen pun ms alyssa 5 bulan dah start bg....makin bolat laa die nanti kan gee....he he he he

Mama 4H said...

ala sweetnya si kakak bercerita pada adik...nampak berisi la anis dan aina ni gee...hu3...kuat makan yerk?