Saturday, 2 May 2009

Jakel punya pasal

Cuti Hari Pekerja ni kami tak ke mana2 destinasi jauh... dok pusing2 area sini ajer... sambil tu ambik kesempatan berehat kat rumah aje.

Semalam sempat le singgah ke Jakel utk tgk apa yg dihebohkan betul ke tidak.. kalau tengokkan iklan sepanjang jalan diskaun hebat sampai 98%... sampai kat Jakel tu dah pukul 8.30... orang punyalah ramai... kat dalam tu sesak yg amats... so aku punyer 'sponsor' cakap datang esok pagi ler... oklah... lagipun nak sorong kaki pun dah tak bleh... kain2 dah bersepah sana-sini... camne nak pilih?? Dalam nak balik tu sempat le 'tersambar' empat pasang kain yg display kat luar kedai hihi...

Hari ni, dengan semangat wajanya... semua isi rumah dikerah bangun awal... siap gi tunggu depan kedai lagi (sampai sana kedai pun tak bukak lagi) ... Kali ni aku masuk sorang ajer... kekanak dan papa kekanak tunggu dalam kereta ajer (deorang sambung tido daaa)... bukak je pintu kedai terus serbu (ingatkan tak ramai yg datang pepagi ni... rupa2nya orang lain lagi awal dr aku)...

Pandang sana-sini... sampai dah rambang mata... memang murah ler... sedar tak sedar bila balik rumah... sampai 12 pasang aku borong (hari punya 8 lah)... hihi... kosnya tak sampai le satu bulan duit sewa rumah hihihi... kononnya nak bagi mak, mil n adik aku... tapi bila tenung balik semuanya aku suka...camno nak bagi deorang ni... ;)

Semua kain tu utk pakai gi keje ajer... raya punya blom lagi ye... Jadi sesapa yg duduk area jb ni ada masa lagi nak ke sana, sales sampai 4hb. Seblom pegi, pastikan perut anda diisi... baru ada tenaga nak memilih... sekian.

9 comments:

HalfBlood Princess said...

hehehe smpi mcm tu skali penangan sales jackel yer! bestnyer.. smpi 12psg kgee beli..tu raya blom lg tuh..kikiki..xpe, lain gaji la plak...;D

Fateen said...

gee, kat jb ada jackel ke...tak tau pun.. hehehee, lps nie kalau blk ptn adalah destinasi lain nk dituju selain jusco tmn u..

sakan borong kain yea..oklah utk awak yg gunakan hari2.. agak2 kalau saya kesana pun compem camtu gk..

hehee..gee, kalau rasa berkenan semua..belikan aja yg lain utk family..

farah amoi said...

tu dia eih
keje kat opis cam ni ler
kena prepare baju kurung bebyk

kami nih..kalu keje kilang
jeans & t-shirt je la byk

tp lo ni dok umah sesajo...
x kisah ler pakai apo pon...


byk nye gee beli
tp nasrul sporting yea
sanggup lepak lam keta ngan anak-anak

kalau laki ku
bayar seribu pon belom tentu sanggup

eija28 said...

wah kak gee....borong sakan kat JAKEL JB sampai 12 pasang.....eija kelik kelate pun borong gak JAKEL kat WAKAF CHE YEH....hehehe

luthfil07 said...

mak oiii gee... 12 pasang sambar tu amik masa berapa lama tuh?? mesti sampai ke tengahari nie... kekekeke.... kalo area bangi/kajang/serdang ada jakel kan best? ni takde... tak kose le pi kat KL tuh... sah2 org ramai, nak pi sana pun parking payah...ishhh x best tol..

☆ lieya latif ☆ said...

MMG MURAH2 lee yeak .....tapi tu laa time sales yg tak tahan tu nak kene rebut n sesak2 ngan org ramai yg tak tahan tu he he he...

wah pasni ari2 gi keje berbaju baru ler....hik hik hik

ryani said...

hmm kite gi jakel jln TAR ari jumaat lepas..org ramai x hengat..tp kite beli sepasang je...utk raya...japanese cotton...lately mmg suka pakai cotton..hihi....sepasang pun mcm rege 3-4 psg..camno tuh?

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

ala..mana gambar kainnya??? nakla tgk...gee...byknya memborong... kalau murah tu mmg bestla kan... ish ish...masa gi JB hari tu akak tak sempat nak singgah jakcel...sebab xtvt padat sgt.. :P

☆ lieya latif ☆ said...

**happy mother's day**