Monday, 24 November 2008

Lagak Si Puteri

"Amacam... ada gaya Puteri tak??"


Adeh..penat gue upload Tuan Puteri nie... terdelete plak...bukan sekali plak tu, sampai empat lima kali... sib baik hari ni tahap kesabaran aku baik punyer...

Hari ni hubby takde kat rumah, ada hal sket kene gi KL. Jadi tinggal ajelah berdua dgn Anis malam ni ... Anis plak bangun jer tido petang tadi cari papa dia (hmmm.. nak ajak gi jalan lah tue ;) selalu kalau papa balik, Anislah tukang bukak pintu... jadi bila tgk papa takde kat dlm rumah, dia pun bukak pintu nak cari papa kat luar plak.

Kebetulan org surau baru lepas jemaah Maghrib, jadi Anis dgn spontan ckp ; "looo...papa gi sooolat". Lps tu suruh Anis tutup pintu, n bgtau dia lebey kurang yg papa takde dan papa tak balik malam ni (tak taulah sama ada dia faham tak apa yg aku explain). Jadi malam nie kami berdua melepak kat rumah ajelah... sesambil aku layan tv, Anis layan Dora... kemas skt2... sedar tak sedar dah pkl doblas tgh mlm rupenyer...

Ajak Anis masuk bilik...tak mau la plak (mana taknyer...dia dah balun tido petang tadi dari 4.30 - 7.30)... skali laggi Anis gi bukak pintu depan, so aku tanya "Anis tgk apa?" ... spontan plak dia jawan "Papa... tu papa gi solat" sambil tunjuk kat surau depan rumah... hisy anakku nie... teringat kat papa dia la plak. Baru satu malam papa takde dah tercari2... camner nak bawak bercuti panjang kat kampung ni??

Oklah... sebenarnya takde apa2 pun berlaku...saja nak celoteh ajer... tadi masa ngemas terjumpalah bj princess nie... cari saiznya tak jumpa la plak... Anis plak pantang tgk bj baru mesti dia nak rasmi punyer... lps tu siap mintak aku ambik gamba dia la plak.

"Cop cop.. ada something la lekat kat gg I"


"Laaa... kulit kuaci rupenyerr.. "


"huhu...I malulah, peminat mesti cakap I ni jenis malas gosok gg"


"Lantak lah, kene kontrol cun nie"


6 comments:

farah amoi said...

a lil' snow white
kan skang femes citer puteri salju
sesuwai ler anis pakai gown ni..

tag tetap kena jawap yea puan gee..


yup..no phone remain unchange !

wanie said...

baju snow white...comel princess ni...

anis rindu kat papa ye...sama la ngan irfan...kalau time balik keje, abah dia masih tak balik2 lagi, bising la mulut dia tanya abah...weekend kalau abah dia keluar, seharian la dia tanya mana abah

eija28 said...

cantekk lor gaun anis tu kak gee...mcm snow white dah rupenyer...anis rindu kat papa erk??asyik buka pintu jerk...

ryani said...

comey nye princess auntie yan ni...barula ngam dgn size dia ek..rasa dulu kat fp anis ada pakai gaun ni tp ms tu dia kecik lg kan?anyway makin berseri2 kaklong anis ni...gee pantang kat klate la ye?

MakSu said...

Farah - dok kumpul jwpn la ni nak jwb tag farah ;) Farah pun follow citer putri salju tu yer

Wanie - naluri bdk2 agaknya... sedih plak bl tgk dia tertunggu2 kan?!

Eija - Anak papalah katakaaaaan....

Ryani - InsyaAllah... gaun dah ngan dgn orgnya...cm tak tau nak pakai nak gi mana la plak dgn gown nie ;0

yong said...

comelnya aniss kak!
mcm snow white dah tu!