Friday, 21 November 2008

Menanti kehadiran seseorang...

Salam


Dalam tak sedar... hari berganti hari... bulan bertukar bulan... akhirnya saat yang dinanti hampir tiba... penantian ini akan berakhir tak lama lagi... dan kini I would like to let u guys know that I am 36++ weeks pregnant. Dah tak sampai sebulan kami sekeluarga akan menerima kehadiran ahli baru ...InsyaAllah.

Alhamdulillah sepanjang bawak 'orang' kat dalam nie mama sihat walafiat, bebas dr morning sickness... selera makan pun ok ajer. Takde mengidam yang bukan... Bila dah masuk 9 bln nie, perut pun dah rasa terik semacam... kalau banyak tunduk2 mula terasa macam perut nak jatuh plak ;) Cuma memalam ajelah... nak cr posisi tidor yg best tu dah terbatas... dah tak bleh tido mengiring... dan lagi satu kaki ni selalu cramp (org klantan ckp nyetok atau sesetengah org ckp 'simpul biawak') dekat2 nak msk waktu subuh, kekadang dua2 kaki kene serentak... sakitnya hanya org yg pernah rasa ajer tau... tp tu tak jd mslh sbb mama mmg selalu cramp sejak remaja lagi... dah pregnant ni kerap la plak kena...

Sekarang nie, EDD ada tiga... doktor UK ckp 14 Dec, bila pegi klinik swasta, kalendar doktornya tunjuk 16 Dec... last skali bila gi hosp gomen dah tambah lagi satu hari plak... jadi 17 Dec... Jadi agak2 mungkin baby nak kluar pertengahan December lah. Apa yang boleh kami buat ialah wait n see ajer (berdebar-debar jugak nie... hospital beg tak ready lagi...)

Minggu lepas br le start shopping sket barang utk 'orang baru'... tak banyak yang nak dibeli... beli brg basic utk newborn jelah... semuanya 'PUTIH' ... baju tak beli byk... baju Anis masa kecik ada mama simpan skt... campur lagi baju2 yang dibeli ms kat UK dl (kat carboot dan ms sales) dah banyak la plak bila dikumpulkan... bila dpt tau ajer mama pregnant ms tu, trs borong baju bb byk2 kat carboot (utk both boy n girl)...

Mesti ramai yang nak tau nnt adik Anis boy atau girl... biarlah surprise yer... kami pun skali ajer scan dan tanya pun tak secara serius kat midwife ttg sex baby. Macam Anis dl, langsung tak tanya dan tak tau nak dpt bb aper... jadi semua barang kaler putih ajer...bila Anis dah keluar... barulah cr nama dan papa gi shopping bj utk girl.

Bila mama kemaskan barang bb, bakal si kakak plak mesti nak jd org pertama yg rasmi (tukang trylah).... jangan nnt adik dah keluar berebut plak dgn adik... mama tetap sayang Anis.... my BIG baby

Good Nite semua, BIG BABY nak sleep dah ...


Okeylah... panjang plak celoteh kali nie... dikesempatan nie aku nak mohon maaf banyak2 dari kalian semua kalau ada celoteh, coretan atau komen2 yang mengguris perasaan kalian seblom nie. Semua yang berlaku adalah diluar kesedaran.. bukan niatku... kdg2 niat kita nak bergurau...tp org tersalah anggap dah sensitif plak. Doakan aku dan baby selamat nanti...
Dah lama tak bersalin nie nervous la plak :0

Jumpa lagi...

8 comments:

farah amoi said...

pandai simpan rahsia yeaaa...
nak kena nih
patut ler x show off pon pic gee

ishhh
memang la gee nih

terkujat baca sntry atas tu...!


what !? dah 36weeks..mak aiii
ingatkan baru 3weeks ker...
ishh lar
pandai betui simpan rahsia...!!!!!

heheh
so, bersalin d mana nanti
hehhehe
nampak gaya nye
dpt ler kami melawat xmas nanti !!!!

farah amoi said...

gee...

sebelum berpantang...
ambik task ni dulu!


ada tugasan utk anda
ambik kat blog saya yea...!

MakSu said...

hihi...
ada homework lagi upenyer...

bersalin tgk keadaan lah kat mana bb nak kluar, x-mas tu insyaAllah ada kat klate lah

ryani said...

dah x lama kan gee? kejap je dah nak bersalin..anyway yan doakan gee slmt bersalin..comel sgt baby cot (baby cot ke?lantakle..heheh) tu...nanti nak beli la jgk 1 utk my baby :P

MakSu said...

ryani - trma ksh... tgh berdebarlah nie...kot2 bb nak klaur awal plak...

dilaOHdila said...

hehehhehe lawok lah anees ni
melucukan tapi muka dia serius jek gee. pandai anak mung wei, gerem acik taw

dilaOHdila said...

***
Gee...
somerset METRO JAYA tu....
ada banyak fesyen
harga reasonable..Rm60

MakSu said...

ooo... kedainya nama SOMERSET yer...
kat JB ada gak metrojaya, blom gi explore lg...