Friday, 27 March 2009

Haloo everybody... I'm still alive!! Anybody missed me?? Cewah!! Macam ramai peminat plaks.

Oklah nak cerita sket... lepas habis je exam PTK 19/3 hari tu, kitorang terus bertolak ke KB... konon nak terus non-stop... tapi tak berjaya jugak perancangan awal... waktu maghrib malam tu kitorang baru jejak Trengganu... jadi kalau nak teruskan perjalanan mau 5-6 jam lagi... mau tengah malam baru sampai KB. Jadi, kitorang stop dan bermalam kat Kijal jer... jadual kat KB macam biasalah... bergilir2 tido rumah hubby dgn rmh aku... sib baik dekat jer... hari Isnin kitorang dah bertolak semula ke JB... dan sampai dengan selamatnya... abbis ler kisah percutian di Kota Bharu.

Co-pilot main baring2 kat seat depan sambil minum susu
dah bosan dok kat depan... last skali dia datang memenuhkan ruang kat blakang plak



Anis bukan main seronok lagi dapat jumpa nenek2 dan sepupunya.... Aina pun ada geng jugak. Sapa lagi kalau bukan Fatah... diorang ni beza 3 minggu jer... kalau nak tgk gambar Fatah dgn Aina masa diorang dalam pantang sila ke ---->> sini . Masa baru lahir Fatah ni beratnya 2kg++ jer... sekarang.... tu dia..... punyalah semangat. Lagi skali Aina balik Klantan... sure Aina kalah dah...

Aina & Fatah ... baby in da house



Aina skarang dah masuk 3 bulan 1 minggu... dah 100 hari ... alhamdulillah setakat ni Aina sihat walafiat... takde sakit2 lagi. Berat dia... 6kg... dah pandai borak dengan kak Anis... kak Anis makin seronok, pantang Aina bangun aje dari tido, mesti nak mintak main dengan Aina. Dia suka sangat bila Aina tegur2 dia... walaupun pakai bahasa urdu... Ni aku nak tunjuk pic terbaru Aina... tadaaa...


Dah boleh meniarap... dengan bantuan mama (hihi)



Akhir skali... saja nak bagi uoals cuci mata... tudung2 hasil borongan aku kat KB. Enam daripadanya aku beli kat satu kedai... budak yang jual tudung tu siap tanya aku, 'akak beli utk jual ke , atau pakai sendiri'. Sindir ke pertanyaan ikhlas tu?? Mestilah aku beli untuk pakai sendiri... kecuali yg kaler krim tu je aku belikan utk kawan aku.


Daku tetap setia dengan tudung bawal....



Tadi baru balik dari ronda2 kat Pesta Konvo UTM... sempat sambar t-shirt Upin&Ipin utk Anis. Dalam banyak2 gerai... ada plak gerai CElcom ... memang aku tunggu sangat le kot2 ada promoter yang datang sekat kitorang... skali ada sorang mamat tu, datang, promote Broadband... aku dgn hubby apa lagi... komplen le psl servis yg slow n mcm2... dia plak siap cakap, abang upgrade le ke servis yg lagi laju... nak laju apa... kitorang bayar RM98 sebulan tau. Kalau ikutkan yg tu paling laju ler... Budak tu ckp lagi, maybe area rumah kitorang ni coverage kurang... apa plak kurang, tahun lepas ok jer... adik aku yg kat KB pun komplen benda sama. Dia pun diam. Kekadang tgh syok aku dok chatting boleh plak dc... sakit jiwa tau!! Kesian plak budak tu, tak pasal2 kene sembur dgn kitorang.

Ok lah... selamat berhari minggu utk kalian. Terima kasih bebanyak bagi geng yg tag dan bg award... akan ku tampal kat sini kendian yer... berantung pada kelajuan tenet di kawasan aku ni.

Wassalam.







7 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

waduh waduh....jauh betul perjalanan dr klatan ke jb tu...penat kan dok dlm keter lame2, tapi kalo dah biase takpe..... amboi co-pilot die plak yg penah over2 yeak....terlentang haaa minum susu ...comey!!!

comel laa aina, dah ade rupe kak anis die kan.....suke tgk mate die...cute....ha'ah laaa nampak beza ngan spupu die tu....bam bam betul...takpe, yg pentig aina sihat....dah bising yeak mulut die....mesti kecoh jek umah kan.....

ramai gak komplen pasal broadband celcom ni.....lieya asalnye nak tukar streamyx ke broadband celcom, tgk ramai tul komplen ...kensel laaaaa.....he he he

aimi @ kamalina said...

haa..lama tak tgk bdk kecik sorang ni...makin besar, dah mcm muka kakak anis.... sama je...maklumla namapun adik-beradik kan... hehehehe...

gee...manyaknya shopping tudung..ni yg jeles ni..kalau la dpt pegi KB, sure tudungla yg jadi pilihan akak...

farah amoi said...

gee....lor
skejap nyo balik

kawe maybe akan balik bercuti lama nanti
mmm...fully housewife to-be
:)

loooe...besar nye fatah dok sebelah cik aina kita
nampak cik aina plak yg halus sgt


hehehe
sian kat dak celcom tuh
manyak cantik dia
bayar rm98 leh dia kata kita nye umah xde coverage plak

sibbaik gee kasitau adik gee yg kat KB je
len kali tambah sama nama farah yg dok penang ni sama

biar dia tau...kat johor, kelate & penang...which means segenap pelusuk mesia ni...coverage BAD !!!

huhhhh!
nak try g jenguk yg terbaru plak lerr...
apo nama ntah
w1maX ke?

Puan Gee said...

re :
lieya ~ buat masa ni agak tak elok performance nye... katanya tgh upgrade servis...

k.aimi ~ jgn jeles...

farah ~ dah mention kat bdk tu, bkn stkt jb, kb... kwan sy kat penang, key el semua komplen benda sama... terus syp bdk tu

Taiping to Batu Pahat said...

kak gee,
mmg hampehla celcom BB nih..nak bukak frienster langsung tak bleh. memula dulu je ok. makin lama makin KO. Aina da besar la. Anis plak makin ayu. Mcm anak dara.

izuan murat said...

Salam rindu..hehehe..kgee skrg izu pon dh kne dok blkg..dh ada co-pilot baruu.huhuu..yg sedeynyer babah dia laa..;p

Oh bestnye blk kg..byk plak tu soping tudung..=D tu tudung jns mahal kn kgee, thn lps masa isham btn kt besut, adik bli tudung gitu..rse rm60 kot ke 80 kt pasar tani ke hape th..mahal gler...mntg2 la pa n ma sponsor! huh.thn ni raya blk kelate kene kumpol duit la..br best snk soping! hehee

Erm kgee mmg tensen ngan BB tuh..servis bengong sguh..patu wireless modem yg isham tu rosak plak..skali repair ok, xlme tu rosak blk!! huh hampeh, trus isham fedup nk guna lg..dhla mase tu rm1000..gler mahal, klu den xkuasala nk bli tp biasala lelakii ni kn..sgup bhabis duit kt gadget!

:) nway, anis n aina semakin cute n aina semangat eh kgee! 6kg? kgee bg aina fully BF ke dh campur FM? izu masih tkial2 lg bg iris EBM thru bottle..iris klu susu tuh dh lme..dia xnk laa..kene warmkn beberapa kali ke wpon susu yg balance tu ada lg? blur lg.

hada azman said...

wahh manyak nyer tudung...kita pn dh berkurun xde tudung br nihh heheh