Thursday, 25 December 2008

Dari malam ini

Malam ni hubby dah mulakan perjalanan kembali ke JB... kalau diikutkan, nak ajer ikut balik skali...tp ada bbrpa pkra yg tak dpt dielakkan, ter'sadai'lah aku dgn anak2 ku kat sini ;)

Maka bermulalah cabaran untuk aku ... menguruskan dua puteri kami... sorang yang tengah melasak... dan sorang lagi yang baru nak mengenal dunia.

Perkembangan baby Aina ~ petang tadi Aina dah tak pyh tido bwh phototeraphy lagi... bacaan jaundicenya dah turun ke 180. Alhamdulillah...syukur sesangat. Kesian tengok dia, pakai pampers ajer...dah le semalam hujan lebat plak...

Tugas aku sekarang maintain breastfeed spya index jaundice Aina tak naik lagi. Payah jugak nak ulang-alik ke klinik buat check-up bila hubby takde... bukan tak boleh mintak tolong adik-beradik, cuma faham2 ajelah... diorang pun ada keluarga dan hal memasing.

Perihal si kakak 'Anis' plak ~ Sayang sangat adik dia... petang ni lps abih je sesi rawatan adik Aina, bukan main happy lagi dia... abih muka adik kene kiss... pantang mama pegang adik, dia pun hulur tangan nak riba adik. Kalau mama dukung adik, dia pun mintak nak dukung jugak.

Okeylah... dua2 beradik ni dah tido lps azan maghrib tadi... cik abang aku yang dalam bus tu pun sure dah lena beradu dah... aku pun nak join diorang jugak. Try nak masukkan gambar, tapi hampeh... Sampai jumpa lagi....

*** tambahan ~ korang tau tak nape aku tak bleh post gambar?? Sbb file besar, network buzy atau adakah perlu aku beli kamera & laptop baru sempena hujung tahun nie??

7 comments:

farah amoi said...

gee....my 2 HD...both them, x dan kena KUNING nih...
sebilangan org kata....sbb kan pemakanan ibu-ibu masa peknen..
darwisY lagi laa...langsung xde kuning..
doc kata sbb farah dok amalkan minum susu AMMuM..
daNi plak, kena ler skit...tp balik umah kami terus mandikan dia ngan air akar kayu yg beli kat kedai cina sensei

ooo...bunut payung ker...
memang slalu dok lalu le
lagipon memang plan nak g wakaf che yeh...and new horizon restaurant...


hehhehe....Gee...masa laki daku balik meneruskan tugas and meninggalkan daku with anak-anak dlm pantang...
daku cukup sedih skali...!
walaupon...pantang kat umah sdiri! tp ntah nape....xleh tinggal laki !


re:
gee, sebesar mana pon mb gambar tu
xde effect bile nak upload..
rasa nye jd mcm farah ari tu
network prob...
lepas 3 ari baru leh upload gambar

maybe buy a new lappy or cammy pon bole me-solve kan problem anda itu

SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH!

farah amoi said...

oppps...nak tambah lagi

keep trying upload gambar yea...
sbb tingin sgt nak tgk adik cik anis!

Puan Gee said...

re :
Farah ~ kalau faktor pemakanan ibu ms pegnen tu camne yer?? Ubat mandi cino cabe tu doh try...

byk kali try, dah berhari2 jugok still tokleh msk gmbr, bkn kat blog aje, fp, fs, photoalbum...semua fail... rasanya network lah yg mslh.

~fiza~ said...

salam kakgee....
waa 1st time masuk sini sejak kakgee tutup fp.. kakgee dah balik mesia yer.. mintak maaplaa... tak tau pun kak... uit, tetiba jer dah ada baby baru.... waa kak gee, tahniah di atas kelahiran baby girl tu... mana picnya kakgee... sure comei macam kakaknya......:-)

Siti Rohana said...

kak gee...hehehe....tengah berpantang lagi ni...sama2 lah kite...macam mana ok ke pantnag kat msia....kat cni ct tak pantnag pun...main redah aje....jgn lupe update lagi...best baca blog kak gee ni...hehehe

niza et sofia said...

Salam Gee...
Hrp baby Aina dah pulih sepenuh nya dari Jaundice tu... takpe kalau Gee dah BF selalu ok lah tu.
Take care x
psst; Ok gak dpt kamera & laptop baru ni sempena tahun baru hehehe

dilaOHdila said...

gee...tepeklah gambar ainaa gee
esti kak anees sayang adik dia erk;-)