Monday, 1 December 2008

Jakel, Bonus dan XTVT weekend

Jakel tgh buat sales skrg... sempena harga minyak turun katanya...
Aku pun gi la serbu ... nak beli tikar buluh (walaupun kedai kain) maklumlah rumah kosong nie banyak la plak debu kat lantai... penat nak sapu tiga-pat kali sehari (alasan org yg berpenyakit 'M') hihi...

Bila dah borong tikar bergulung2 tu dapat le 'bonus' kain pasang dgn harga murah - separuh harga (kalau kene tipun aku tak tau le, maklumlah dah lama tak shopping kain). Dua kali pegi dapat le dua psg ... tambah sepasang yg aku 'terbeli' ms dok cuci mata kat situ. So dalam tiga hari aku dah dpt tiga psg kain... kain2 nie semua aku nak hntr tailor kat kampung nanti... buat pakai gi keje nanti... bila tgk mcm tak ckp jer... so aku up lg sepasang kain sari yg aku bl kat UK dl (blk KB nnt nak kene cr batik la plak sepasang-dua) ;)




Sabtu, kitorang jalan2 kat Danga Bay.. zaman berdua dl selalu la jugak gi joging kat situ... lps joging, kitorang akan makan kat Restoran Singgah Selalu kat depan tu... mkn tak hengat...maklumlah lps joging mesti dahaga n lapar... tp gi kali ni tak berjoging ler...saja nak meninjau perkembangan Danga Bay sejak ditinggalkan empat thn lepas. Banyak la jugak perubahan... dah pusing2 situ... 'terbeli' la plak blouse...bkn satu plak tu... tapi takde gmbr la plak...si model kecik tak nak berposing... dia tensen sebab kene paksa duduk kat stroller.

Malamnya, kami dinner kat KFC Jusco... lps makan nak terus balik ajer... nak shopping pun br je shopping hr seblomnya... sekali ada pengumuman 'Happy Hour' la plak... drpd nak balik trs naik atas serbu (kami nie kat pantang dengar ada sales) ... dapat la tangkap 2 set cadar yg diskaun 70% dan 2 helai blouse lagi ('ter'ambik la plak ;) ) Untuk Anis...takde beli apa2 sbb br semalam dia dpt sepasang bj br dr papanya... ;)

*** posing kat rumah ajer....




Ahad plak.. lps bekfast roti canai dgn nasik lemak kat kedai kitorang gi Angsana... mula2 nak tgk pameran kat situ...bila dah sampai rs cam malas la plak nak pusing2 kat luar tu... ms tu plak panas terik... so pusing2 dalam tu ajelah... nak makan pun kenyang lagi... nak shopping pun tak tau nak shopping apa dah... (simpan utk shopping kat KB plak nanti) on the way balik tu tetiba hjn lebat la plak... hbs la basah kain yg aku sidai pg tadi... huhu ... malamnya dah tak kluar... dengan rajinnya aku masak ko-teaw goreng ajer... lagi pun nak hbskan lauk kat ais box tu ... Anis plak awal2 dah tido... penat berjalan sakan + tak tido petang... bila se kecik dah tido awal ...sunyi la plak rumah nie...

***to Farah - sori blom jwb tag... time nak jwb ajer, hlg idea ploks

5 comments:

farah amoi said...

hehhehe...gee...
dah x sabar nak jumpa gee ngan anis kat KB nanti
memang kami akan bercuti panng nanti

insya-Allah..keta pon bawak balik..
lagi senang ler daku nak berjalan

MakSu said...

cuti panjang ker???
bgs2... kalau ada rezki dpt le kt jumpa yer...

eija28 said...

wah...shopping sakan kak gee nie...JB pun ada jakel erk?raya haji x kelik kelate ke?skrang nie musim banjir...eija x tahu lg blk ke tak....plan hubby mmg nak blk sana...tp kena tgk keadaan dulu camner...

Puan Gee said...

ada... cadang mmg nak blk, tp tgk keadaan bnjr camne dl lah nmpk gayanya... penatlah kalau terperangkap dlm bnjr plak

wanie said...

shopping sakan ye...best nye jakel sale...kain ela murah2 kan..