Monday, 13 April 2009

Aktiviti weekend

Salam... hari ni balik keje membawa ke malam black-out... huhu... tensen... kesian Anis dgn Aina ... tido dalam kepanasan...hujan lebat la plak petang td (mcm nak banjir depan rmh aku), siap kilat dan petir... bahang panas tu kuranglah sket... jadi sebab dah boring dok rumah, kitorang keluar le jenjalan kat luar, siap dinner skali. Balik rumah dekat pkl 9pm br ada karen. Oklah drpd kene bergelap dan berpanas sepanjang malam...

Ok... hbs cerita psl hari ni, ni nak cerita psl weekend kami... minggu lps kan aku sakit mata... lama la plak mc... hari sabtu tu berjalan la sampai ke Tebrau City... saja nak meninjau 2cO... TesCo & JusCo... dua pasaraya ni letak seblah menyebelah ajer... memandankan kitorang pun bukan nak shopping sakan... cuma nak cuci mata aje, jd dua2 tempat ni boleh singgah.

Kat tesco, Anis layan makan nasi ayam ... aku try western food... hubby layan nasi la... overall, blh dikatakan food kat sini tak menepati piawaian kitoran... semua tawar jer... Lepas dah kenyang, kitorang gerak ke Jusco plak... kat sini agak pening skt nak cari parking, anak panah kat bawah tunjuk arah lain, sinboard atas tunjuk arah berbeza... pandai2 driverlah... asal tak sondol kereta orang dah kira selamat lah tu... Window shopping je... Anis seronok sgt bila dapat msk toys 'r' us... sampai tak nak balik plak...



Atas : Gaya ddk kat troli

Bawah : Anis tetap peminat setia nasi ayam




Hari Ahad...

kami jenjalan kat Angsana, aku nak cari purse baru... yang lama dah mula koyak la plak... maklumlah dah empat thn lebeh pakai... kalau nak diikutkan, dah tiga minggu aku dok survey purse nni, sampailah baru jumpa yg btol2 berkenan... yan paling tak sangka tu dr y harga 200, jadi 100, last skali sambar yg 20++ jer... ops... di sampins tu sempat sambar dua pasang baju kurung siap.. tak pyh susah2 nak beli kain dan hantar ke tailor...

Lps abih shopping kene la jamu perut plak... singgah makan kat Imano's... milik bumiputera... menyajikan western food... best.




Bagi Aina minum kenyang2 seblom mama plak mengenyangkan perut sendiri



Anis paw air papa ... ice lemon tea



For him ~ Lasagne, spagetti bolognes & coleslow


For me ~ Bubur ayam ~ besar gedabak mangkuk dia,
bandingkan aje dgn tangan Anis kat seblah tu


Seblum terlupa, kami jugak menerima tetamu dari Batu Pahat. Lama dah tak jumpa Syifa n co. Baik aje main si Anis dgn Syifa...maklumlah dah lama tak jumpa... ada masa nanti kami ke BP plak.



Susahnya nak tangkap ambar tiga anak dara ni...
semua tak pandang kamera serentak.

Untuk melihat aksi2 kekanak ni sila ke blog mereka kat sini ye...

Sekian.

4 comments:

farah amoi said...

hehehe
cute aina nye rambut

nampak cam besar sgt dah dia


hehehhe
anis suka makan nasi ayam ker..?
habis ker tuh?

☆ lieya latif ☆ said...

anis same mcm mia la kak gee...kalo outing tu mmg order nasi ayam ajek....he he he tapi kdg2 tukar mee ladna tak pedas....

alahai comelnye anak dare dok kat troli tuh.....seb baik aina kecik lagi, kalo tak sure berebut...cam lieya laaa...kalo gi shopping mesti mia n mija berebut nak dok kat troli...msg2 nak dok kat tempat duduk troli tu....

lapo laa tgk bubur tuh....dah lame plak tak makan bubur ...he he hehe

sukelaa tgk rambut aina tu....lebat, kalo panjang tu nanti cam anis laa ...cantik ajek ...

aimi @ kamalina said...

haa...rajin la gee beli baju kurung dah siap ni... selesa tak pakai??? sebab akak tgk gee ni kecik je orgnya..kalau akak, susah gak nak cari size yg betul2 ngam... kalau baju ok, kain lak labuh.. tension je rasa..

luthfil07 said...

amboii gee sempat lagi soping moping baju kurung...saya pun suka baju kurung siap tapi yg berkenan selalu takde saiz ... soping kain pun best gak tapi selalu yg online sbb kalo yg depan mata macam lagi susah nak pilih... hu huuu...