Wednesday, 15 April 2009

Someone need my attention too





Gempak tak tajuk??? Kui kui

Ni aku nak story-mory tentang anakanda aku yg nombor 1 ni... sapa lagi kalau tak si Anis.

Semalam, aku balik lambat... jadi badan pun dah penat... tambah plak breast dah rasa bengkak semacam... jadi bila jumpa Aina apa lagi... sama-samalah kami melepaskan rindu-dendam.... Aina plak baru lepas minum susu kat rmh bbsitter, so dia minum skt jelah. Malam plak lps maghrib aku dah sama2 baring dgn Aina sambil nak nyusukan dia lah... sampai le aku sendiri yg terlelap... ntah sapa yg lelap dulu, aku ke Aina??

Tetiba... datang le sorang budak kecik ni... mintak nak tgk movie ... so aku srh dia cr sendirilah movie apa yg dia nak tgk (memandangkan masa tu aku btol2 dah lena...jwb dalam mamai ajer). Lepas Anis gi cari cd movie yg dia nak tgk... dia datang lagi dekat aku... siap bawak cd tu dan ambik tangan aku ... letak disc tu kat tangan aku mintak aku pasangkan (padahal dia memang pakar lah setakat nak pasang cd kat player tu).

Mama : Ala... Anis pasang sendirilah... Aniskan pandai.....
Anis : Mama pasanglah... Anis tak pandai... mama pandai....


Lahai.... dalam mamai tu bangunlah jugak, pasangkan disc tu ... movie 'Bee' , lepas tu aku siapkan skali tempat lepak dia... sambung tido.

Tak lama lepas tu Anis datang lagi... sayup2 dengar dia mintak susu plak.

Mula2 aku buat dek ajer... nak tengok apa riaksi dia... tiba2 aku rasa muka dia btol2 rapat kat muka aku, sambil mulut kecik dia tak henti2 dok ngomel 'nak susu, nak susu'.

Bila aku celik mata, dia siap salam lagi tu... aduh.... rasa bersalahnya....

Lagi skali bangun, dan kali ni Anis dgn happynya ikut skali ke dapur. Lepas buatkan susu utk Anis, aku pun banch skali susu utk hubby n diri sendiri. Lps tu, kononnya nak tido.

Anis yg tak tido lagi tu datang lagi... nak baca buku la plak... layan le kejap dia baca buku... lepas tu tutup lampu dan paksa dia tido..



**********************************************

Semasa aku dok buat entry ni, Anis dgn Aina ada kat seblah nie... Anis minum susu, Aina baring seblah dia... skali aku pusing... laaaa.... dah lentok la plak... patutlah sunyi ajer...



Kakak dah tidolah.... Aina takde geng nak borak ....
Mamalah mangsanya




Panjang la plak ceritanya... apa yang aku nak sampaikan... kanak2 pun pandai macam2 cara nak tarik perhatian kita... sayangi anak anda, nanti dah tua besok, anak2lah tempat kita menumpang kasih.

Ops... jangan lupa, bapa si kanak-kanak pun perlukan perhatian jugak.... ;)

7 comments:

ryani said...

btl tu gee...jgnkan budak2..bapak budak kalo x diberi perhatian mau majuk dibuatnye..heheh

SyahNur said...

betul.. betul... my twins pun mcm2 perangai n kerenah diorg buat utk pay my attention.. huhu... kekadang tu, smpai ibu sendiri pun tension, hehe.. tp ape nk buat, sian kat anak tu, diorg kecik lg, perlu kasih syg dari kite kan...

aimi @ kamalina said...

a'ah....betul tu gee....normally yg sulung la yg over...mcm akak ni...haziq tu mcm2 perangai yg dibuatnya...semua akak tgk nak tarik perhatian kita..sebab skarang ni akak mcm byk beri perhatian kat adik2 dia..tu yg dia byk buat perangai.. kdg2 tu mintak kita cium dia mcm zmn baby2 dulu...so, buat ajela... kalau tak, merajuk... lagi teruk...

syazyatie said...

muka anis tido sgt cute!

☆ lieya latif ☆ said...

terharu bace aina punye citer nie, same kes cam lieya laaa....layan mija selalu, si akak terabai....tapi kene cepat2 pujuk die balik...lagi pun skrang ni mia n mija dah same besar so dieorg lagi seronok main sendiri he he he

comel tgk aina nak borak2 ngan akak die tu...tgk2 akak dah terlelap yeak....alahai cian dieeee he e he he he

dilaOHdila said...

salam gee
pe kabar:-)
anak dara hang dah besar panjang
syok tengok kakak ni, cute
adik dah macam wajah Papa gee
kalau urang x tahu mesti disangkanya BOY;-)

Mama 4H said...

mmm...memang kena layan anak seadilnya...tapi tie selalu naik hangin..hu3..mana taknya anak ramai...hahhaha...tapi tu la macam2 dorang buat nak kan perhatian kan..hubby lagik nak layan..hu3..