Tuesday, 28 April 2009

Vitamin & LHDN

Ingat lagi tak entry kunjungan kitorang ke MSAM?? Beberapa hari lepas tu skali lagi kitorang ke sana... bukan nak melabur...tp nak borong suplement dgn vitamin. Yang best tu, beli satu beg, dapat free satu beg... senget la jugak bahu tukang bawak beg2 tu... hihi... semua dapat bahagian masing2, kecuali Aina je (blom cukup umur) lepas ni kene rajin2 makan vitamin yer...



Atas : Yang dibeli
Bawah : Yang dapat free...




Macam2 hadiah free yg kitorang dapat, drpd vitamin c, uphamol, vitamin E, ubat sapu, buku nota kecik dan besar, penanda buku, pen dll. Beg pun dapat jugak... tapi takde dalam gambar.... beg2 tu malu plak bila nak ambik gambar.




*******************************************************


Hari ni, aku dengan hubby dengan bersemangatnya ke LHDN nak submit borang cukai (blom ada e-pin) ... lagi pun wesite LHDN punyalah jem skrg ni (petanda ramai sangat yg dok buat taksiran saat akhir) ... nasib baik dah print borang awal2 lagi.

Sampai kat sana dalam pkl 2.30 ptg... mak aiii... ramainya... sib baik tak bawak kekanak... tup2 bila tanya petugas kat kaunter tu kat mana nak submit borang, dia taknak terima. Kalau nak hantar borang kene melalui pos. La.... pulak dah... punyalah lama tak buat taksiran ni sampai tak tau plak sistem borang ni dah tak diterima kat kaunter.... hihi... so, borang tu pos ekspress ajer lah ke pusat. Nasib baik hari ni bertindak, kalau 30hb tu br nak gi submit... teruk jugaklah.

Jadi.... tahun depan kene buat e-filing ler... dan pastikan jangan tunggu saat akhir...

U all dah submit ke blom?


5 comments:

HalfBlood Princess said...

blomm submit!;p

Nway kgee bestnyer byk borong vit sume tuuuhh, siap mcm2 dpt free gift lg..menarik2 plak tuh!:D haihhh izu pon lps sari sari nk beli innershine, xtbeli2..hik hik..tgkla bler2 nti klu ada rezeki..;)

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

waaa...byknya vitamin... seronokla kanak2 tu mkn vitamin yaa... anak2 akak lak suka mkn scott emulsion... sebotol tak sampai sebulan, cepat je habis...

Mama 4H said...

wahhh..banyaknyer vitamin..makin sihat dan aktif la macam nih..hehehhe

☆ lieya latif ☆ said...

WAH BYK NYE....yg free tu pun byk...best laa camtu....lieya pun tgh nak tambah2 vitamin mia n mija nie.....

ckp pasal LHDN tu lieya nak tegelak tgk iklan yg vanidah imran ngan afdlin shauki berlakon tu, lieya mule2 ingat tu mesti iklan brangna baby ke, insruans ke, hari ibu ke....rupenye iklan LHDN ....he he he he.....

Fateen said...

seronoknya tgk semua2 supplement tu.. puas gaklah nk menghabiskan nanti..

sib baik sempat lg nk pos borang2 tu..fateen tak pernah buat cuma bila suami buat sama2 terlibat.. plak tu dh diberi tanggungjawab soh simpan segala resit yg boleh diclaim nnt.. dia pun dh buat awal2..