Sunday, 5 April 2009

Makan free & makan bayar

Salam

Dah masuk April... bulan ni agak sibuk... walaubagaimanapun, masa untuk famili kene diperuntukkan jugak...

Antara aktiviti minggu ni, ke kenduri kawin rakan setugas suami... kami pun dah lama tak makan lauk kenduri dan makan free gini. Tapi suasana nya tak samalah macam makan kat kenduri kat kampung...

Tak sempat pun nak bergambar dengan pengantin, masa kitorang sampai pengantin blom sampai lagi, bila pengantin dah sampai... of coz lah mempelai bz melayan sanak sedara dan bersanding etc. Jadi sblm tetamu makin ramai, kitorang cabut dulu... balik rumah... titon.



Ini bukan pengapit... tetamu yang tak nak dipotretkan


Hari Ahad, dua2 kekanak ni bangun lambat... maklumlah hari2 biasa awal pagi dah kene angkut pegi rumah pengasuh... diorang pun ambik canlah bergolek2 atas katil tu sampai pkl 10.30... bila semua dah ready kitorang gerak ke Jusco Bukit Indah... sesaja nak ubah angin... aku teruja jugak nak ke sini lps tgk entry kak Aimi ms dia dtg JB cuti skolah hari tu... memang bestlah jenjalan kat sini... ruang nak jalan pun luas... takdelah asyik langgar vontot org jer bila jalan. hihihi...

Dah penat jenjalan, kenelah cari port nak makan plak... pusing2 jumpa Nando's la plak... apa lagi...dah lama benar tak pekene nando's ni... jom serang.....


Aina turut enterprem walaupun tak bleh makan lagi...
Sabar ye dik...


Ini untuk aku...kongsi dengan Anis


Anis rasmi dulu....abih fries tu dikorek isinya


Itu ajelah cerita cuti hujung minggu kami... Walaupun tak gi jauh, senang hati tengok anak2 happy. Sekurang2nya kami dah dapat satu lagi port utk shopping...

3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

Alahai comelnye anis ngan gaun pokadot tu.....cam princess lah....tak lame lagi aina pun dah le join kak anis die jalan2 kan.....

anis sedapnye makan nandos....suap auntie lieya sikit boleh ....he he he he

eh kak, aina pun dah bersepit yeak...cepat gak rambut die panjang kan....ni cam kak anis die nanti nie....cepatjek rambut panjang n boleh bertoncet...

izuan murat said...

Salam kgee..bestnye mkn nasi pengantin..izu pon xsbr nk pegi mkn kenduri kawen..byk jemputan nehh! kih kih kih..

Nway, lawanya anis...geram tgk bju dia tuhh...isk isk..wah adik aina pon comel jek sepit rmbt mcm tu ek..;)weekend je la derg xkene gerak pg2 ye kgee! xpe2...nti sng nk masuk sekolah..dh practice bgn pg2.:)

aimi @ kamalina said...

haaa..tulah cam familiar je bila awak sebut JJ bkt indah..rupanya sebab akak dah pegi..hehehe..best kan kat situ??? cam lapang je..org pun tak ramai...